Eb-Orvos-Ló

Állatorvosi Rendelő

 2225 Üllő Ecseri út 1.

 (20)556-4430  Dr. Rudó József

 (30)857-0918 dr. Katona  Beatrix

 H-P 16:00 - 18:00 Sz 09:00 - 11:00

 H-P 15:30 - 17:30 Sz Telfonos ügyelet

Az elmúlt rendkívül enyhe telet követően "ezerrel" támadnak a kullancsok!
Olyan helyeken (védett zártkertek, belterületi parkok, gyümölcsöskertek) is összeszedhetik ezeket a vérszívókat kedvenc állataink, ahol korábban a kullancsok soha nem fordultak elő!
Az általuk terjesztett betegségek közül a Babéziózis veszélye a legnagyobb ( kullancs-fertőzés után tünetei: néhány nap lappangást követően magas láz, nemritkán 40 C feletti, nagyfokú elesettség, véres vizelet), mely célzott kezelés nélkül többnyire halálos kimenetelű!
A Lyme-kór a korábbi évekhez képest szintén sokkal gyakrabban fordul elő ( magas láz, néha lázas és nem lázas időszakok váltakozása, elesettség, fáradékonyság, súlyos kimenetelű gyulladásos szövődmények izületekben, szívben) a betegnek hosszan tartó, idő-és költségigényes kezelésre van szüksége.
A Lyme-kór ellen van lehetőség védőoltással védekezni, azonban mindkét kullancs által terjesztett betegség esetében elsődlegesen a kullancsokat kell irtani, elpusztítani, ill. távol tartani állatainktól!
Minden 3. kullancs terjeszthet fertőző betegséget, mert hordoz valamilyen kórokozót, ezért az ellenük való közvetlen védekezés nagyon fontos!
A kullancsok elleni védekezésre sok lehetőség közül választhatunk, egyre jobbak és költséghatékonyabbak a nyakörvek ( hátrányuk a beakadás és az elvesztés lehetősége), de a rácseppentők, ráfújós készítményekből is igen nagy a kínálat.
Figyeljünk az alkalmazott hatóanyagok ható- (meddig fejti ki a hatását) és lejárati idejére (meddig tehető fel az állatra).
Rendelőnkben tanácsokkal, komplett kezelésekkel és a készítmények nagy választékával állunk rendelkezésére!